มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์ วิทยาเขตศรีราชา
คำอธิบายรายวิชา
03763361 การออกแบบและจัดวางในภัตตาคาร 3(3-0-6)
Design and Layout in Restaurant
พื้นฐาน (Pre-requisite)  03763351
แนวคิดเกี่ยวกับการออกแบบและจัดวางในภัตตาคาร การวางแผนการออกแบบและการจัดวาง การวิเคราะห์พื้นที่ว่างในการจัดวางในภัตตาคาร การจัดวางเครื่องมือและอุปกรณ์ในภัตตาคาร แนวโน้มของการออกแบบและจัดวางอุปกรณ์ ความคาดหวังและความพอใจของลูกค้าที่มีต่อการออกแบบและจัดวาง การบำรุงรักษาและการจัดการการประหยัดพลังงาน การควบคุมราคาการออกแบบและการจัดวาง
Concepts of design and layout in restaurant. Planning of design and layout. Space analysis in restaurant layout. Layout of tools and equipments in the restaurant. Trend of restaurant design and layout of tools. Customer expectation and satisfaction with the design and layout. Maintaining equipments and energy saving management. Cost control of design and layout.